Itsasoaren lezioa - Ruiz, Ruben; Morente, Enrique (Bilbao : Desclée de Brouwer, 2002)
Bizitzan gorabehera handiak izan ohi dir. Zoriontasun uneak asko izan daitezke baina memento triste-tristeak egon badaude, nola bestela. Azken horietan, norberari, bere baitan duen itsasoa gaiztotuko zaio eta horren olatuek bakoitzaren eztarriaren kontral talka egin ondoren negar malkoak aurpegiko bi leihoetatik isuriko dira. Gauzak horrela, bizitza osoan oroituko gara itsas-tanta -partikularraren- zaporearekin, baita beraien zergatiarekin ere.
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Itsaso eta ozeanoak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak