Hik hasi 248 : Hik Hasi 25 urte (Lasarte-Oria : Xangorin, 2020)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Euskal hezkuntza komunitateak erakutsi duen ardurari eta gaitasunari erantzutea dagokie administrazioei. -Gai nagusia: Eskolak itxita, laguntza-sareak irekita -Elkarrizketa: A. Urbe, X. Sarasua, I. Madariaga: "HIk Hasi heldu egin da, 25 urte ditu, jendeak aintzat hartzen du eta hori errespetutik landutako uzta da". -Esperientziak 1: COVID-19 eta itxialdia opari bihurtzeko aukera. -Ekarpenak 1: 15 iradokizun konfinamenduko online irakaskuntza hobetzeko. -Ekarpenak 2: "Ikuspegi teknopedagogiko kritikoa eraikiz. -Ekarpenak 3: Kristina Goñi: 0-6 aditu titulua. -Galdeidazu: I. LUZURIAGA, M. ARANBURU: Hezkidetzaren mesedetan, eskola-kirola mistoa ala berreizia? -Argitalpenak -Proposamena: Emariak karta-jokoa. -Atzeko atetik: Birkite Alonso
2020/04/22
2020/05/12
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2020ko deialdia)
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2020ko deialdia)
2020/05/12
Keywords: Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak