Hik hasi 247 : konfinamendua (Lasarte-Oria : Xangorin, 2020)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Etxea eskola bihurtzeak dakartzan aukerak eta arriskuak. -Gai nagusia: Konfinamenduan etxeak eskola bihurtuta -Elkarrizketa: Alvaro Beñaran: "Irakasleenrrola bikoitza da itxialdian: familiei lagundu behar diete ikaste-prozesuan; eta haurrei presentzia eskaini". -Esperientziak 1: COVID-19aren aurrean, aurpegiak babesteko pantailak. -Esperientziak 2: Magnet-Erakarri: ikastetxera ilusioa ekarri duen proiektua. -Ekarpenak 1: Fito Rodriguez eta Txapas: "Herriarena dena publikoa da". -Ekarpenak 2: Iruñeko haur eskolen gutunak. -Galdeidazu: HEZKUNTZAN ERE LIBREZALE. Zergatik da garrantzitsua eskoletan software librea erabiltzea, eta ez Google eta Microsoft-en produktuak? -Argitalpenak -Proposamena: Telelana nola eta zerekin. -Atzeko atetik: Amaia Nausia
2020/03/18
2020/05/12
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2020ko deialdia)
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2020ko deialdia)
2020/05/12
Keywords: Eskola alorreko aldizkaria; COVID-19a; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak