Debekatuta dago oroitzea : Saturrarango kartzela 1938-1944 / gidoia eta zuzendaritza, Josu Martinez, Txaber Larreategi ; ekoizpen eragilea, Eneko Olasagasti, Iurre Telleria ; ekoizpena, Loreto Agirre, Ane Antoñanzas, Amagoia Martinez ; edizioa, Enara Goikoetxea, Eraitz Loiti ; [ekoizleak, Tentazioa eta Moztu] - Martinez Martinez, Josu; Larreategi, Txaber; Olasagasti, Eneko; Telleria, Iurre; Agirre, Loreto; Antoñanzas, Ane; Martinez, Amagoia; Goikoetxea, Enara; Loiti, Eraitz (Tentazioa : Moztu, 2010)
1944ean Saturrarango emakume kartzela itxi zutenetik urte asko pasa dira. Memoria historikoaren berreskurapen lanetan aritu diren hainbat pertsonen lanari esker, Gerra Zibileko puntu beltz asko argitu ahal izan dira. Bertan egondako hainbat emakumeren lekukotasunak jasoko dira.