Zer egingo zenuke zuk? (sekuentzia didaktikoa) / Edex (Hordago! programa, 2011)
"Hordago!" programaren Sekuentzia Didaktikoa, erabakimen-prozesuari buruzkoa.Askotan, geure aukerak aztertu eta arrazoitutako erabakiak hartu ondoren, ez da beti erraza izaten geure erabakiei eustea. Jakin badakigu nola jokatu nahi dugun, baina ez gara horrela jokatzeko gai.Lagun-taldearen presioaren eta gure ohituren inertziaren ondorioz, oso zaila da geure erabakiei asertibitatez eustea. Neurri handi batean, erabakitzea arrazoitutako prozesua bada, erabakiei eusteak konnotazio sozial eta emozional eztabaidaezinak ditu. Zorionez, badago trebetasun horietan trebatzerik.