Zer dakizu zeure buruaren gainean? (sekuentzia didaktikoa) / Edex (Hordago! programa, 2011)
"Hordago!" programaren Sekuentzia Didaktikoa, autoestimuari buruzkoa.Drogen kontsumoaren aurrean zentzuzko erabakiak hartzeko, aldez aurretik jakin behar da zein diren kontsumo horrek sortutako loturak. Zentzuzko erabakiak hartzeko, ezagutza horrek oihartzuna izan behar du pertsonen emozioetan, eskura duten informazioaren arabera jokatu ahal izateko.Autonomiaz erabakitzeko, norberaren bizimodua garatzeko eta bizimodu horri eusteko moduko eskumenak izan behar dira. Bizimodu horrek lotura estua izan behar du taldearekin, baina zorrik gabekoa izan behar da eta norberaren ezaugarri bereizgarriak errespetatu behar ditu.Autoestimuak konfiantza ematen digu gure erabakietan, bai erabaki horiek hartzeko zein mantentzeko orduan. Hori dela eta, garrantzitsua da geure buruak ezagutzea eta geure buruak maitatzen ikastea, gure ezaugarririk positiboenak eta hobetu daitezkeen ezaugarriak onartuz.