Carlotaren egunkari urdina - Lienas, Gemma; Lasa, Jesus Mari (Donostia : Erein, 2007)
Carlotaren egunkari berri honek gure gizartean ahulenak direnak ditu gogoan, eta horien artean ume eta eta gazteak bereziki. Beren aurka gurean erabili ohi den indarkeriak kezkatzen du. Familiatik hasi eta lagunartera igaro, handik eskoletara eta bikoteen arteko harremanetara, ez da zail generoko indarkeriarekin topo egitea han eta hemen. Horra, bada, egunkari honen arrazoia eta zentzua: ezin isildu injustiziaren aurrean; indarkeriaren salaketa ausarta egiten du egileak.
13 urtetik aurrera (horia)
El diari lila de la Carlota
Keywords: Hezkidetza; Indarkeria eskolan; Etxe barruko indarkeria; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak