Indianoaren Etxea / egilea, Jesús Díez de Palma ; itzultzailea, Jose Antonio Sarasola ; marrazkilaria, Tino Gatagán - Díez de Palma, Jesús (Paper txoriak. Sail berdea (Ibaizabal), 2007)
Marianok ez dauka batere gogorik Asturiasko herrixka batera bere osaba-izebekin bizitzera joateko. Zer egin herri ziztrin hartan udazkeneko egun heze eta hotzetan? Baina han Alia ezagutuko du, herrian bizi den neskato bat. Elkarrekin joango dira institutura eta Indianoaren Etxeaz hitz egingo dio. Etxe horretan beren laguntza behar duten pertsonaia harrigarriak ezagutuko dituzte.