Kantuz: eta kontua egin zen kantu, eta ahots batez HERRI / [Euskal Kantuzaleen Elkartea]
Gure kantuzaletasunean bat eginik, Euskal Herrian azken urte hauetan sortu diren hainbat kantu taldeen arteko harremanak sendotu nahi ditugu. Elkarrekin ekimen bateratuak antolatuko ditugu, kantuzaleon egutegi bat adostu, gure kantagintza sustatzeko hainbat euskarri berri sortu, kantu talde berriei laguntza eskaini,... eta horrela jarraituko dugu euskaraz abestea nahi dugulako, gure kultura eta izaera propioa adierazi nahi dugulako, gure herria maite dugulako... azken batean, abesten duen HERRIA ez da inoiz hilko!!!