Katu guztiak ez dira arreak - Herrera Patiño, Gladys (Bilbo : Edex, 2007)
"Solas egiteko ipuinak" osasunerako eta elkarbizitzarako hezkuntza programako animazio bildumaren istorio biziduna, bideo-jokoei buruzkoa. Josuk uko egin dio "ziber" batera jolastera joateko bere lagunen gonbidapenari. Arraroa badirudi ere, ez daki ezertxo ere bideo-jokoei buruz, ez die graziarik aurkitzen, eta guraso eta irakasleei entzun die ez direla batere onak umeentzat. Egun batean, gai horri buruz bere adiskide Elenarekin hitz egin ostean, hari gehien gustatu zaion bideo-jokoa ezagutzera animatzen da. Harrituta geratzen da. Katuen munduari eta katuak zaintzeari buruzko gauza piloa ikasteaz gain, une zirraragarri eta dibertigarriak pasatzen ditu. Bideo-joko hori bere gurasoekin konpartitzeko asmoz, "ziber"-era eramaten ditu. Esperientzia hori bizi dezaten nahi du. Sagua zelan erabili behar den irakatsi ostean, ez baitute horren funtzionamendua ia ezagutu ere egiten, konturatzen dira katu guztiak ez direla arreak, eta bideo-joko guztiak ere ez direla batzuek uste duten bezain txarrak.
LMH, 1-6 mailak
Keywords: Baliabide digitalak; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak