Nire galtzak / egilea, Gladys Herrera Patiño - Herrera Patiño, Gladys (Solas egiteko ipuinak, 2007)
"Solas egiteko ipuinak" bildumako istorio biziduna, erabakiak hartzeari buruzkoa. Elenak horren gogoko zituen galtzak erosteko dirua lortu zuen. Lehengusinari berarekin joateko eskatu zion, baina gauzak korapilatu egin ziren. Lehengusinari ez zitzaizkion Elenak gogokoen zituen galtzak gustatzen. Beste modelo ausarti eta modernoagoak probarazi zizkion, baina ez zuen arrakastarik izan. Lehengusinak behin eta berriro esan bazion ere, Elenak berak erabakitakoari eutsi zion. Hasiera batean lehengusina nahigabetu egin zen, baina gero, egoera ulertu zuen.