Adedos? / egilea, Gladys Herrera Patiño - Herrera Patiño, Gladys (Solas egiteko ipuinak, 2007)
"Solas egiteko ipuinak" bildumako istorio biziduna, erabakiak hartzeari buruzkoa. Elenak zapatila berriak behar ditu. Amarekin doa erosketak egitera eta zapatila-pare batzuk probatzen ditu, baina gustatzen zaizkionak markakoak dira. Amak ezin dituztela horren zapatila garestiak erosi eta merkeagoak aukeratu beste biderik ez dagoela esaten dio. Oraindik gogoratzen du une hura eta ez du batere gustuko.