Nolabaiteko saskia / egilea, Gladys Herrera Patiño - Herrera Patiño, Gladys (Solas egiteko ipuinak, 2007)
"Solas egiteko ipuinak" bildumako istorio biziduna, erronkei aurre egiteari buruzkoa. Partidua arras hunkigarria da. Danik eskuetan du garaipena. Zaleak urduri samar daude. Danik lehenengo jaurtiketa saskiratzen du, baina bigarrenean huts egiten du. Horrelakoa da bizitza: gauza batzuk lortzen dira, beste batzuk, ez. Lorpena ez ezik, ahalegina ere baloratzen ikastea da gauzarik garrantzitsuena.