Su geldoan / egilea, Gladys Herrera Patiño - Herrera Patiño, Gladys (Solas egiteko ipuinak, 2007)
"Solas egiteko ipuinak" bildumako istorio biziduna, erronkei aurre egiteari buruzkoa. Inurri arin bat ez da inoiz jaguar motelena baino bizkorragoa izango. Baina ez da gauza bera motela izatea edo leloa izatea, ezta bizkorra izatea edo argia izatea ere. Nork bere abiadura dauka. Gizakien ulermenari antzeko zerbait gertatzen zaio. Batzuek lehenengo azalpenarekin nahikoa dute; beste batzuek, ordea, galdera asko egin behar izaten dute zerbait ulertzeko. Baina galdera gehiago egiteak ez du leloagoak garela esan nahi, Mikelek ipuin honetan kontatzen duen bezala.