Untxi beti eta beti / egilea, Gladys Herrera Patiño - Herrera Patiño, Gladys (Solas egiteko ipuinak, 2007)
"Solas egiteko ipuinak" bildumako istorio biziduna, autorrespetuari buruzkoa. Danik untxi-hortzak ditu eta ikaskideek adarra jotzen diote. Entrenatzaileak hortz-handia izatea ez dela bere errua azaltzen dio. Bestela izango litzateke hortzak garbituko ez balitu eta "bakailao" deituko baliote. Sudurluzea, txikia edo belarri-handia izatea ez dago gure esku. Txukuna izatea, ordea, bai.