Komunaren hondamena / egilea, Gladys Herrera Patiño - Herrera Patiño, Gladys (Solas egiteko ipuinak, 2007)
"Solas egiteko ipuinak" osasunerako eta elkarbizitzarako hezkuntza programako animazio bildumaren istorio biziduna, jarduerari eta atsedenari buruzkoa. Bizitzan badago kiratsa darien gauza ugari: alferkeria, nagikeria, konformismoa. Badago, ordea, usain zoragarria duten beste gauza asko, esate baterako, Nereari gertatu zitzaiona ikasle guztiek eskolako komunak garbi izateko duten eskubidea aldarrikatu zuenean. Ipuin honek zoragarri usaintzen du.