Izarrak - Herrera Patiño, Gladys (Bilbo : Edex, 2007)
"Solas egiteko ipuinak" osasunerako eta elkarbizitzarako hezkuntza programako animazio bildumaren istorio biziduna, jarduerari eta atsedenari buruzkoa. Badaude telebistan ikusten ditugun izarrak, baina zeruan ikusten direnak bezain distiratsuak ez direnak, norberak barrutik daramatzanak bezain ikusgarriak ez direnak. "Izar-materia gara", esan dute zientzialari ospetsuek. Berezko argiaz dirdira egiteko, gogoa piztea eta emanaldia hastea besterik ez da egin behar. Horrela egin zuten Osasunkumeren protagonistek. Gogaitasuna gainetik kentzeaz gain, dibertsioa irudimen kontua dela konturatu ziren.
LMH, 3-6 mailak
Keywords: Baliabide digitalak; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak