Esaten dutena esaten dutela / egilea, Gladys Herrera Patiño - Herrera Patiño, Gladys (Solas egiteko ipuinak, 2007)
"Solas egiteko ipuinak" osasunerako eta elkarbizitzarako hezkuntza programako animazio bildumaren istorio biziduna, jarduerari eta atsedenari buruzkoa. Nereak bere neba Daniri ipuin baten zati bat kontatzen dio eta bukatu gabe uzten du. Dani jakiteko irrikatzen geratzen da. Jakingura asetzearren, azal gorridun liburu hura, Nerea irakurtzen hasi den hura, kosta ahala kosta eskuratzen du, eta pixkanaka haren letrak irensten ditu.