Nire lagun mina - Herrera Patiño, Gladys (Bilbo : Edex, 2009)
"Solas egiteko ipuinak" osasunerako eta elkarbizitzarako hezkuntza programako animazio bildumaren istorio biziduna, jarduerari eta atsedenari buruzkoa. Elenak "Zure laguna" izeneko aldizkariak dakartzan aholkuak -maitasunari, edertasunari eta osasunari buruzkoak-, aintzakotzat hartzen ditu. Aldizkaria buru-belarri irakurtzeagatik oso berandu oheratzen da. Goiz altxatzea izugarri kostatzen zaio. Lagunek gaixorik dagoela uste dute, hain betzulo handiak baititu. Eta arrazoia dute. Elenak lo gutxi egiten du. Bere adineko neskato batek hamar ordu inguru lo egin behar du, loaldiak gorputzari atsedena eman diezaion.
LMH, 1-6 mailak
Keywords: Baliabide digitalak; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak