Tento eta bere hagina / Ricardo Alcántara ; marrazkilaria, Gusti ; [itzultzaileak, Eukene Herrera eta Iñaki Zubeldia ; bizkaieraz, Eukene Herrera Jauregi] - Alcántara, Ricardo (Tento (Ibaizabal), 1999)
Txakur baten inguruko abenturak jasotzen dituzte bilduma honetako liburuek. Hala ere, haurrek oso hurretik biziko dituzte abentura hauek, beraiek ere bizi izan dituzten edo biziko dituzten esperientziak kontatzen baitira, hala nola, ekaitzaren beldur izatea, lehen hortza erortzean sentitzen dena edo norbere itzala deskubritzea.