Tento eta Gabonak - Alcántara, Ricardo; Gusti; Zubeldia, Iñaki; Herrera Jauregi, Eukene ([Euba] : Ibaizabal, 2001)
Tentok patinetea nahi du eta Gabonak gaine-gainean daudenez Olentzerori eskatzea bururatu zaio. Eskutitza prestatzen hasi da baina jostailuen zerrenda luze-luzea egin duenez azkenean patinetea jartzea ahaztu zaio. Gabon gaua da eta, beraz, beranduegi da beste eskutitz bat bidaltzeko. Tento oso arduratuta dago zer egin ez dakiela. Azkenean leihora joan eta mendirantz begiratuz esan zuen : -Olentzero, ahaztu zait jartzea gehien nahi dudan jostailua patinetea dela. Hurrengo goizean Gabon zuhaitzaren ondoan patinetea zegoen.
0-4 urte (urdina)
Testua bizkaieraz
Keywords: Animaliak; Eguberriak; Olentzero (Fikziozko pertsonaia); Euskal kultura; Euskal mitologia; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak