Zergatik lana? - Dorronsoro, Juanjo (Bilbao : Desclée De Brouwer : Mensajero, 1988)
Lana diruarekin eta aisia alferkeriarekin parekatzeko ohitura gizartea bezain zaharra da. Produkzioaren bideak aberastasun ekonomikoaren bila urratu dira. Lanak, ordea, dirua lortzeko bakarrik balio badu, gizakiaren etorkizuna urrezko irudi bihurtzea da. Zergatik bilakatu da produkzioa berezko balore? Lanari nahitaez al dagokio bere zama? Aisiaren kultura lanari ihes egiteko era bat besterik ez al da? Juanjok entseiu hau lana eta aisiaren arteko etenduran sortzen diren zenbait galderei erantzen nahian idatzi du.
Bibliografia: 103-104 or.
Euskalerriko [sic] Literatura Sariak Eusko Jaurlaritzako Kultura eta Turismo Saila "Pedro Axular" Saiakera Saria akzesita
Keywords: Helduentzako Literatura