Kiriko eta bere sendia - Elena, Horacio; Martí, Isabel (Donostia : Elkar, 1989)
Bilduma honen berritasunik interesgarriena zera da: haurrak neurri ezberdinetako eraskailuak erabiliko dituela, haurrak berak historia eta egoera asmatzen parte hartzen duelarik. Munduan gauza bakoitzak bere lekua daukala ikasten duen bitartean, haurrak, eranskailuak erabil ditzake eta beraiekin jolas egin, espazio bakar batean ezarri ala lamina ezberdinetan erantsi. Beri ere, ilustrazioaren elementuen eta eranskailuen arteko harremanetazz jabetu behar du haurrak, eta eranskailu bakoitzarentzat lekurik egokiena aurkitu koherentzia kontutan izanik.
0-4 urte (urdina)
Keywords: Album ilustratuak; Ingurunearen ezagutza -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura