Uda baten amodio zoroa - Santisteban, Karlos (Donostia : Haranburu, 1986)
"Bere zakil itzela atera zuen, haritz enbor antzekoa, gogor-gogorra eta erabat odoldua, beroak erraldoitua, Juliori ahoan sartu zion, "miazka iezadadu" ziotsola bere onetik at. Bera zutik zegoen, Juliok, konkortua, eskuez jartzen inguratu zion borobilean ferekatuz, mihi puntaz kilikatzen zuen aldi berean. Koldok ostera, indarrez sartzen zion ahoan, eztarriraino sartzen zion antsiatsu ia itotzen zuelarik, sartu, sartu eta atera etangabe gogozko oihuminez, isurki esnetsu xuraila aho-kordetan isuri zion arte..."
Keywords: Helduentzako Literatura