Ez dut ezer egiteko gogorik - Herrera Patiño, Gladys (Bilbo : Edex, 2009)
"Solas egiteko ipuinak" osasunerako eta elkarbizitzarako hezkuntza programako animazio bildumaren istorio biziduna, jarduenari eta atsedenari buruzkoa. Atsedenik onena eta osasungarriena ez da deus ere ez egitea, zerbait egitea baizik. Elenak aste nekagarria izan du eta asteburuan atseden hartzeko, ezer ez egitea erabaki du. Lagunek eta gurasoek egindako gonbidapenak atzera botatzen ditu eta egun osoa ematen du lo egiten eta telebista ikusten. Ez du ezer egiteko gogorik. Arratsaldea bukatzean, lehen baino askoz ere nekatuago dagoela sentitzen du.
LMH, 1-6 mailak
Keywords: Baliabide digitalak; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak