Bizitzarekiko atsegina / egilea, Gladys Herrera Patiño - Herrera Patiño, Gladys (Solas egiteko ipuinak, 2009)
"Solas egiteko ipuinak" osasunerako eta elkarbizitzarako hezkuntza programako animazio bildumako istorio biziduna, tabakoaren kontsumoari buruzkoa. Zer da bizitzan gogokoen duzuna? Mikeli galdera hori egin ziotenean, berehalaxe erantzun zuen: jatea. Galdera horrek, ordea, beste bat ekarri zuen, eta beste bat, eta beste bat... azkenekoa heldu zen arte: erretzaile amorratua izatea gustatuko litzaizuke? Mikelek ez zuen ulertzen zergatik egiten zioten horrenbeste galdera. Ba al dakizu zein den jateak erretzearekin duen zerikusia?