Nire aitatxoren 40ak - Herrera Patiño, Gladys (Bilbo : Edex, 2009)
"Solas egiteko ipuinak" osasunerako eta elkarbizitzarako hezkuntza programako animazio bildumaren istorio biziduna, higieneari buruzkoa. Irakasleak, zalantzak argitzeko, neurri berezi batzuk hartu ditu. Haren ikasleek eraman ohi dituzten motxilak lodiegi daudelakoan dago; horrek bizkarreko gaitz handia sor diezaieke haurrei. Hori guztia egiaztatuta, guztien artean konpontzeko aukera batzuk asmatzeko eskatu die. Mikelek, istorioaren protagonistak, 19 "saguaren dieta" proposatu du; honen arabera, liburutegira gehiagotan joan (liburutegiko saguaren moduan) eta kanpoko aktibitate gehiago egin beharko lukete, horrela liburu gutxiago erabiliko litzateke eta motxilak argalduko lirateke. "Solas egiteko ipuinak" osasunerako eta elkarbizitzarako hezkuntza programako animazio bildumako istorio biziduna, alkoholaren kontsumoari buruzkoa. Badago hainbat hautabide bizitzari topa egiteko edari bat aukeratzerakoan. Honatx aukera bikaina: laranja-koktela, esne kondentsatua, banilla, izotza eta alkoholik eza. Inor ez da mozkortzen eta guztiek primeran pasatzen dute, baita haurrek ere. Galdetu Elenari.
LMH, 1-6 mailak
Keywords: Baliabide digitalak; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak