Animalien gailurra - Herrera Patiño, Gladys; Chahín Pinzón, Iván Darío (Bilbo : Edex, 2008)
Adikzioei buruzko "Zintzo-mintzo... jaitzea eta jaikitzea lantzeko proposamena" saileko istorio animatua, pentsamendu kritikoari buruzkoa. Institutuak dokumental baten emanaldia antolatu du. Animalien lehen ingurumen-gailurraren esparruan garatzen den fabula da. Gonbidatuak drogen mende egon direnez, euren irudia eta bizitza kaltetu egin dira. Euretako bat Pincheko zamarritoa da. Kolibri bakarra da planetan, eta desagertzeko zorian dago, kokaren laborantzak bere etxean, Kolonbiako Amazonian, sortzen duen baso-soilduraren ondorioz.
DBH, 3. eta 4. mailak
Keywords: Baliabide digitalak; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak