Animalien gailurra / egilea, Gladys Herrera Patiño, Iván Darío Chahín Pinzón - Herrera Patiño, Gladys (Zintzo mintzo...jaitzea eta jaikitzea lantzeko proposamena, 2008)
Adikzioei buruzko "Zintzo-mintzo... jaitzea eta jaikitzea lantzeko proposamena" saileko istorio animatua, pentsamendu kritikoari buruzkoa. Institutuak dokumental baten emanaldia antolatu du. Animalien lehen ingurumen-gailurraren esparruan garatzen den fabula da. Gonbidatuak drogen mende egon direnez, euren irudia eta bizitza kaltetu egin dira. Euretako bat Pincheko zamarritoa da. Kolibri bakarra da planetan, eta desagertzeko zorian dago, kokaren laborantzak bere etxean, Kolonbiako Amazonian, sortzen duen baso-soilduraren ondorioz.