Bi beto eta beto bat - Herrera Patiño, Gladys; Chahín Pinzón, Iván Darío (Bilbo : Edex, 2009)
Adikzioei buruzko "Zintzo-mintzo... jaitzea eta jaikitzea lantzeko proposamena" saileko istorio animatua, enpatiari buruzkoa. Hiru mutil ihesean atera dira polizia hurbil dagoela konturatzean. Euretako batek porroa darama eskuan, eta ihes egitea lortu du. Babesteko, adiskideek Beto izena ere baduen beste gazte baten datuak eman dizkiote poliziari. Poliziak harengana joan dira, arau-hausteagatik erantzun dezan. "Beto" horien arteko gaizki-ulertuari esker, gehiago jakingo dugu substantzia horren kontsumoak herrialdean bertan eta kanpoan dituen betoei buruz.
DBH, 3. eta 4. mailak
Keywords: Baliabide digitalak; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak