Barbakoa - Herrera Patiño, Gladys; Chahín Pinzón, Iván Darío (Bilbo : Edex, 2009)
Alkoholari buruzko "Zintzo-mintzo... serio hartu beharreko proposamena" saileko istorio animatua, tentsioen eta estresaren kudeaketari buruzkoa. Dario urduri dago, ikasturtea errepikatzeko eta neska-laguna galtzeko zorian baitago. Estresa baretzen ahalegindu arren, areagotzea besterik ez du lortzen. Zorionez, bere lagunek gertatzen ari zaionaren berri izan dute, eta itxura oneko barbakoa bat antolatu dute Lidaren etxean: Betok haragia prestatu du, Isak patatak zuritu ditu, eta Dariok eta Lidak zuku batzuk prestatu dituzte. Era horretan, erlaxatzeaz gain, estresa sorrarazten dion iturria ezabatzea lortu du. Betok aholku batzuk eman dizkio Erikarekin dituen arazoak konpon ditzan, eta Lidak ikasteko laguntza eskaini dio, hurrengo astean duen azterketa gainditu ahal izateko.
DBH, 3. eta 4. mailak
Keywords: Baliabide digitalak; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak