Maitasun hordituak - Herrera Patiño, Gladys; Chahín Pinzón, Iván Darío (Bilbo : Edex, 2009)
Alkoholari buruzko "Zintzo-mintzo... serio hartu beharreko proposamena" saileko istorio animatua, emozioen eta sentimenduen kudeaketari buruzkoa. Zuhaitz bat ikusten duen bakoitzean, Rosari mutil bat etortzen zaio burura, ezin baitu mutil hori bere burutik kendu, nahiz eta mutilaren izena ere ez dakien. Bakarrik gogoratzen du izenaren lehenengo letra "A" dela: Alberto, Alfredo? Bere lagunek mutila bilatzeko laguntza eman, eta konponbide bat eskaini diote etorkizunari begira. Izan ere, kontu bat da maitasunez horditurik egotea, eta beste kontu bat, oso bestelakoa, maitasunaz horditua izatea.
DBH, 3. eta 4. mailak
Keywords: Baliabide digitalak; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak