Zein muskulurekin?! - Herrera Patiño, Gladys; Chahín Pinzón, Iván Darío (Bilbo : Edex, 2009)
Alkoholari buruzko "Zintzo-mintzo... serio hartu beharreko proposamena" saileko istorio animatua, arazoak eta gatazkak konpontzeari buruzkoa. Dariok muskulu sendoak garatu ditu, gimnasiora joanez. Muskulu horiek erabiliz, hainbat aldiz egin die aurre izan dituen istiluei. Alabaina, oraingo honetan, ez daki zein muskulu erabili Erikarekin dituen zailtasunak konpontzeko, Erika bere bizitzako maitasuna baita. Hori gutxi balitz, ihes egin behar du, parkeko «gorilek» jipoia eman nahi diotelako. Dariok muskulu indartsuak eduki arren, haiek lau lagun dira. Eta, gainera, Dariok ez daki nola konpondu; izan ere, merkataritza-gune batean zegoen batean, bere miresle bati egin zion bidegabekeria. Hala, bada, lehenengo aldiz, arazoak izatea benetan gauza zaila da Dariorentzat.
DBH, 3. eta 4. mailak
Keywords: Baliabide digitalak; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak