Ezer ez dakidala baino ez dakit - Herrera Patiño, Gladys; Chahín Pinzón, Iván Darío (Bilbo : Edex, 2009)
Alkoholari buruzko "Zintzo-mintzo... serio hartu beharreko" proposamena saileko istorio animatua, pentsamendu kritikoari buruzkoa. Filosofiako eskolan, Sokrates berrikusten ari diren bitartean, denak Isaz trufatzen hasten dira, oso zalantzatia delako. Hala ere, Isak frogatzen die bere akatsik handiena omen den ezaugarri hori, pixkanaka, bere bertuterik handiena bilakatzen ari dela, filosofo greziar horri esker, Isak toki guztietara aldamenean eramaten duen Sokratesi esker. Sokrates dela-eta, gauza bati buruz ziur dagoela ohartu da: zalantzak, galderekin batera doazenean, garrantzitsuak direla; hortaz, «kontatzen diguten guztia ez sinesteko» eta gauzen zergatia eta arrazoiak aztertzeko betebeharra daukagu.
DBH, 3. eta 4. mailak
Keywords: Baliabide digitalak; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak