Itxura ona - Herrera Patiño, Gladys; Chahín Pinzón, Iván Darío (Bilbo : Edex, 2009)
Alkoholari buruzko "Zintzo-mintzo... serio hartu beharreko proposamena" saileko istorio animatua, pertsonen arteko harremanei buruzkoa. Betok ondo gogoratzen du nolakoa izan zen institutu berrian izan zuen lehenengo eguna: ez zuen inor ezagutzen. Filosofiako eskolan, irakasleak taldeka lan egiteko eskatu zien, eta, orduan, bera hiru neska eta mutil bateko talde batengana hurbildu zen, hasieratik begiz jota baitzituen. Haiek aurrera egin zuten egin beharreko ariketarekin, eta, bitartean, Betok ondo zabaldu zituen belarriak, zer esaten zuten entzuteko, eta marrazkiak egiten hasi zen. Ondo sentitzen zen talde harekin. Gustatu zitzaion, barrez eta elkarren artean eztabaidatzen aritu baitziren. Parte hartzeko gonbit egin ziotenean, Betok bere lana erakutsi zien: marraztu egin zituen eta izengoiti bana jarri zien. Lucas irakasleak ikasgeletan sortzen duen giro atseginean, Betok lagunak egiteko gakoa zein den aurkitu zuen: norbera izatea.
DBH, 3. eta 4. mailak
Keywords: Baliabide digitalak; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak