Utziko dizkidazu zure belarriak? / egilea, Gladys Herrera Patiño, Iván Darío Chahín Pinzón - Herrera Patiño, Gladys (Zintzo mintzo... eskubideak eta betebeharrak lantzeko proposamena, 2009)
Alkoholari buruzko "Zintzo-mintzo... serio hartu beharreko proposamena" saileko istorio animatua, enpatiari buruzkoa. Isak Beto hautatu du lagun min. Betorekin partekatu nahi ditu bere senargaiarekin oheratzeak sorrarazten dizkion zalantzak eta beldurrak. Hasieran, Betok ez du lortzen. Hitza kentzen dio Isari, aholkuak ematen dizkio eta galderak egiten dizkio. Hala ere, pixkanaka-pixkanaka, Betok lortu du Isaren tokian jartzea, isilik egotea, eta Isak esaten dituen hitzei adi egotea. Isa ohartzen denean berak esandakoa entzuten duela, konturatzen da senargaiarekin oheratzea erabakitzen badu, patxadaz hartutako erabakia izango dela, presiorik gabe eta tartean alkohola izan gabe hartutako erabakia.