Sei esku lanerako - Herrera Patiño, Gladys; Chahín Pinzón, Iván Darío (Bilbo : Edex, 2009)
"Zintzo-mintzo... eskubideak eta betebeharrak lantzeko proposamena" parte-hartzerako hezkuntza-programako istorio biziduna, emozioak eta sentimenduak kontrolatzeari buruzkoa. Daríoren etxean, garbitzeko lanak egiteko eguna larunbata da, eta lan horietan bere amak eta aitak hartzen dute esku. Hala ere, institutuan, etxeko lanetan parte hartzeari buruzko lan bat agindu diote, eta berak bere burua sartzen du garbitze-lan horietan eta, hala, adierazten du bere etxean "hiru laguneko kontua" dela. Bere gurasoek horren berri jakiten dute halabeharrez, eta lezio bat eman behar diotela erabakitzen dute, benetan etxeko lanak "sei eskurekin" egin daitezen.
DBH, 3. eta 4. mailak
Keywords: Baliabide digitalak; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak