Rosa gezurtia, Rosa ausarta - Herrera Patiño, Gladys; Chahín Pinzón, Iván Darío (Bilbo : Edex, 2009)
"Zintzo-mintzo... eskubideak eta betebeharrak lantzeko proposamena" parte-hartzerako hezkuntza-programako istorio biziduna, arazoak eta liskarrak konpontzeari buruzkoa. Rosak erabakitzen du nola edo hala frogatzea bera ez dela gezurrak esaten dituen bakarra. Hiriak ere gezurrak esaten ditu. Kaleko istripu batzuk ikusi ondoren -hala norberarenak nola beste batzuenak-, Herritarren Kultura Zinegotzigora jotzea erabakitzen du, irtenbideak aurkitze aldera. Bulego horretara oso gazte gutxi joaten denez, handik aurrera Rosa ausarta izango da.
DBH, 3. eta 4. mailak
Keywords: Baliabide digitalak; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak