Rosa gezurtia, Rosa ausarta / egilea, Gladys Herrera Patiño, Iván Darío Chahín Pinzón - Herrera Patiño, Gladys (Zintzo mintzo... eskubideak eta betebeharrak lantzeko proposamena, 2009)
"Zintzo-mintzo... eskubideak eta betebeharrak lantzeko proposamena" parte-hartzerako hezkuntza-programako istorio biziduna, arazoak eta liskarrak konpontzeari buruzkoa. Rosak erabakitzen du nola edo hala frogatzea bera ez dela gezurrak esaten dituen bakarra. Hiriak ere gezurrak esaten ditu. Kaleko istripu batzuk ikusi ondoren -hala norberarenak nola beste batzuenak-, Herritarren Kultura Zinegotzigora jotzea erabakitzen du, irtenbideak aurkitze aldera. Bulego horretara oso gazte gutxi joaten denez, handik aurrera Rosa ausarta izango da.