Kanalak / egilea, Gladys Herrera Patiño, Iván Darío Chahín Pinzón - Herrera Patiño, Gladys (Zintzo mintzo... eskubideak eta betebeharrak lantzeko proposamena, 2009)
"Zintzo-mintzo... eskubideak eta betebeharrak lantzeko proposamena" parte-hartzerako hezkuntza-programako istorio biziduna, pertsonekin harremanetan jartzeari buruzkoa. Isak, Rosak eta Lidak beren lagunen ibileren berri jasotzen dute. Lagunak jarduera hau sustatzen ari dira: miloi bat sinadura bildu nahi dituzte gazteen artean entzule-kopuru gehien duen telebistako programa bateko aurkezlea biluz dadin, berak erronka hori bota baitu aurrez. Sakelako telefonoko mezuak, posta elektronikoko mezuak eta Facebook erabili dituzte mobilizazio hori sustatzeko. Tresna horiexek erabiliz, Isak, Rosak eta Lidak erabakitzen dute milioi bat sinadura biltzea, baina beste eskaera hau egiteko: jende gazteak ere gonbidapenak jaso ditzan herritar gisa dagozkien erabakiak hartzerakoan parte hartzeko, eta, beraz, ez azaltzeko kontsumo eta antzerki-arloan bakarrik.