Zoriontsu izan nahi dut - Herrera Patiño, Gladys; Chahín Pinzón, Iván Darío (Bilbo : Edex, 2009)
Adikzioei buruzko "Zintzo-mintzo... jaitzea eta jaikitzea lantzeko proposamena" saileko istorio animatua, adierazpenezko komunikazioari buruzkoa. Betoren gurasoen bi lagun bisitan joan dira, hitz egiteko eta aholkua eskatzeko. Oso kezkatuta daude, Kike semeak, oraingoz, unibertsitatera joan nahi ez duelako eta rock-taldea sortu nahi duelako. Ez diote inolako diru-laguntzarik emango, harik eta "bere senera" itzuli arte. Egoera are larriagoa da gurasoentzat, ez dutelako ondo ikusten semeak pizza-banatzaile lan egitea.
DBH, 3. eta 4. mailak
Keywords: Baliabide digitalak; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak