Zoriontsu izan nahi dut / egilea, Gladys Herrera Patiño, Iván Darío Chahín Pinzón - Herrera Patiño, Gladys (Zintzo mintzo...jaitzea eta jaikitzea lantzeko proposamena, 2009)
Adikzioei buruzko "Zintzo-mintzo... jaitzea eta jaikitzea lantzeko proposamena" saileko istorio animatua, adierazpenezko komunikazioari buruzkoa. Betoren gurasoen bi lagun bisitan joan dira, hitz egiteko eta aholkua eskatzeko. Oso kezkatuta daude, Kike semeak, oraingoz, unibertsitatera joan nahi ez duelako eta rock-taldea sortu nahi duelako. Ez diote inolako diru-laguntzarik emango, harik eta "bere senera" itzuli arte. Egoera are larriagoa da gurasoentzat, ez dutelako ondo ikusten semeak pizza-banatzaile lan egitea.