Eskola denentzat - Herrera Patiño, Gladys; Chahín Pinzón, Iván Darío (Bilbo : Edex, 2009)
Zintzo-mintzo... eskubideak eta betebeharrak lantzeko proposamena parte-hartzerako hezkuntza-programako istorio biziduna, enpatiari buruzkoa. Rosak aditzera ematen dio Informatikako irakasleari adinekoentzako zentroan lan egiteko asmoa duela, han hainbat ordenagailu baitituzte. Irakasleari ideia ona iruditzen zaio, eta ikasgela osoaren proiektua izan dadin proposatzen du. Zentroko erabiltzaileei ere ondo iruditzen zaie, ez dakiten kontu bat ikasteko ideia bat baita; eta, horren truke, proposatzen dute haiek beren bizitzan barrena ikasi dutena irakastea. Era horretan, belaunaldien arteko jakintzen truke bati ekingo diote, eta, azkenean, bidaia birtual bat eta hainbat abentura izango dira tartean.
DBH, 3. eta 4. mailak
Keywords: Baliabide digitalak; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak