Pitonisa - Herrera Patiño, Gladys; Chahín Pinzón, Iván Darío (Bilbo : Edex, 2009)
"Zintzo-mintzo... eskubideak eta betebeharrak lantzeko proposamena" parte-hartzerako hezkuntza-programako istorio biziduna, norberaren burua ezagutzeari buruzkoa. Zoriak kristalezko bola bat jarri du Isaren bide erdian. Bola hori erabiliz, Isak eta bere lagunek ahalegina egiten dute zer-nolako etorkizuna izango duten edo ez duten ikusteko. Bizitzan egin dutena eta egin nahi dutena adierazten hasi bezain laster, bolak berehala islatzen du beren bidearen ikurra izango den animalia. Erdi txantxetan erdi egiatan, beren etorkizuna ikuskatzera esertzen dira.
DBH, 3. eta 4. mailak
Keywords: Baliabide digitalak; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak