Gure arazoa - Herrera Patiño, Gladys; Chahín Pinzón, Iván Darío (Bilbo : Edex, 2009)
"Zintzo-mintzo... multibertsoa lantzeko proposamena" elkarbizitzarako hezkuntza-programako istorio Lucas irakasleak eguneko egunkaritik jasotako albiste bortitz baten sekuentzia aurkezten du. Albiste horren arabera, hiru gaztek eskale bati eraso egin diote kutxazain automatiko batean, eta hiri-altzariak ere kaltetuta geratu dira. Denbora aski hartzen dute eskolan horri buruz hitz egiteko. Hainbat jarrera ematen dituzte aditzera gertakarien interpretazioa egiterakoan, eta tartean dauden pertsonak eta instituzioak nortzuk diren zehaztean. Ikasle batek izandako esperientzia pertsonalak goitik behera aldatzen du eztabaidaren norabidea.
DBH, 3. eta 4. mailak
Keywords: Baliabide digitalak; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak