Txantxa txatean - Herrera Patiño, Gladys; Chahín Pinzón, Iván Darío (Bilbo : Edex, 2009)
Sexualitateari eta sentimenduei buruzko "Zintzo-mintzo... sextimenduak lantzeko proposamena" saileko istorio animatua, pentsamendu sortzaileari buruzkoa. Giharrak eta Loretxoa izeneko internautek elkar ezagutu berri dute txat batean. Mutila Darío da, eta Rosa dago berarekin. Neska, ordea, ezezaguna da. Oso elkarrizketa kilikagarria da, baina, batez ere, elkar ezagutzeko asmoz web kamerak piztu dituztenean. Neskak mutilaren ezker eskuko ahurra ikusi nahi du. Mutilak, askoz gehiago. Neskaren gorputza ikusiko duela uste duenean, bi aurpegi ezagun ikusi ditu: Lida eta Beto dira. Adarra jo diote. "Txantxa egin diote txatean".
DBH, 3. eta 4. mailak
Keywords: Baliabide digitalak; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak