Bihotz urratua / egilea, Gladys Herrera Patiño, Iván Darío Chahín Pinzón - Herrera Patiño, Gladys (Zintzo mintzo... sextimenduak lantzeko proposamena, 2009)
Sexualitateari eta sentimenduei buruzko "Zintzo-mintzo... sextimenduak lantzeko proposamena" saileko istorio animatua, arazoak eta lizkarrak konpontzeari buruzkoa. Bikiek euren izena eta beste neska batena daramatzan bihotza ikusi dute Patriciaren agendan marraztuta. "Aurkikuntza" horren ondorioz, haren lesbianismoarekin zerikusia duten erasoak hasi dira. Bikien ustez, eurak bezalako jende arruntarentzako lekua baino ez dago bertan, eta ez Patricia bezalako jende bitxiarentzat. Patricia, ordea, etsi-etsita dago jasaten duen presio guztiaren ondorioz. Institutoko zuzendaritza-taldea istorioko protagonistekin eta euren familiekin batzartu da, egoera aztertzeko eta konponbidea bilatzeko.