Gozoa ala mingotsa - Herrera Patiño, Gladys; Chahín Pinzón, Iván Darío (Bilbo : Edex, 2009)
Sexualitateari eta sentimenduei buruzko "Zintzo-mintzo... sextimenduak lantzeko proposamena" saileko istorio animatua, enpatiari buruzkoa. Lida eta Pedro senar-emaztegaiak dira. Egun osoa ematen dute borrokatzen eta adiskidetzen. Lidaren lagunek eta amak ez dute uste harreman hori maitasunezkoa denik, beldurrezkoa baizik. Berak, ordea, ez du halaxe ikusten. Zenbait erasoren ondoren, Lidak "sufrimendu" horri amaiera emateko erabakia hartu du. Lagunak bisitan joan zaizkio, une zail hori gainditzen laguntzeko. Bonboiak eraman dizkiote. Ikerketa argitaratu berrien arabera, maiteminak besteko plazera ematen omen dute.
DBH, 3. eta 4. mailak
Keywords: Baliabide digitalak; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak