Saguaren dieta - Herrera Patiño, Gladys (Bilbo : Edex, 2009)
"Solas egiteko ipuinak" osasunerako eta elkarbizitzarako hezkuntza programako animazio bildumaren istorio biziduna, higieneari buruzkoa. Irakasleak, zalantzak argitzeko, neurri berezi batzuk hartu ditu. Haren ikasleek eraman ohi dituzten motxilak lodiegi daudelakoan dago; horrek bizkarreko gaitz handia sor diezaieke haurrei. Hori guztia egiaztatuta, guztien artean konpontzeko aukera batzuk asmatzeko eskatu die. Mikelek, istorioaren protagonistak, 19 "saguaren dieta" proposatu du; honen arabera, liburutegira gehiagotan joan (liburutegiko saguaren moduan) eta kanpoko aktibitate gehiago egin beharko lukete, horrela liburu gutxiago erabiliko litzateke eta motxilak argalduko lirateke.
DBH, 3. eta 4. mailak
Keywords: Baliabide digitalak; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak