Nire aitaren etxea / zuzendaria, Gorka Merchan ; gidoia, Iñaki Mendiguren ; ekoizleak; Luis de Val, Iker Monfort ; musika, Fernando Velázquez - Merchan, Gorka (2008)
Txomin Garaik, enpresari eta pilotari ohiak, ETAk mehatxatuta Argentinan zenbait urte eman ondoren, bere anaia Koldo, zinegotzi abertzalea, hiltzear dagoela jakin eta etxera itzuli da. Bertan Gaizka iloba, kale borrokan dabilen pilotaria, ezagutzen du. Anaia hil baino lehen Txomini semea bide onean sar dezan eskatzen badio ere, zaila da Gaizkak osaba traidoretzat duelako.